DVD-recensioner

Europe - Live In Sweden 1986

Live In Sweden 1986

Tracklist
Konsert:
1.The Final Countdown
2.Wings of Tomorrow
3.Ninja
4.Carrie
5.On the Loose
6.Drum Solo
7.Cherokee
8.The Time Has Come
9.Open Your Heart
10.Rock the Night
11.Stormwind
12.Dance the Night Away
13.Reprise: The Final Countdown

Bonus Material:
1.20th Anniversary interviews with band members made in 2006
2.Picture Gallery
3.Biography
4.The Band revisiting The Final Coundown recording studio


Betyg
6/10


När jag först såg nyheten om detta DVD släpp på Europes officiella hemsida var jag inte sen med att förbeställa ett ex av den, och då bli en av dessa 5000 (tror jag det var) som fick den signerad och med en booklett med lite info och tidigare icke publicerade bilder. Nu finns den i min ägo och den gör sig absolut bra i samlingen.

Vad innehållet på denna DVD bjuder på är en konsert inspelad från Solnahallen i Stockholm den 26'e och 27'e maj 1986 under deras turné för deras då aktuella alster som vi nog alla idag känner till, stora som små; "The Final Countdown". En, enligt mig, ganska så varierad konsert faktiskt. Den börjar bra med ett gott gung och fint tempo, men börjar sedan sakta slakna. Den är inte tråkig, absolut inte. Men den kan bli lite väl långdragen måste jag erkänna. Detta är också en av de sista konserterna som John Norum gjorde med Europe innan han tog en lång paus från bandet för att istället satsa på en solo-karriär och istället låta Easy Actions gitarrist Kee Marcello få en chans att spela med dessa européer.

Självklart finns här även bonusmaterial, vilket nästan är roligare än själva konserten. Informationsrika intervjuer med bandmedlemmarna om höjdpunkterna från denna tid och lite smått och gott om nya skivan "Secret Society". Vi hittar även ett repotage där bandmedlemmarna besöker studion där "The Final Countdown" spelades in, vilket är en personlig favorit bland bonus materialet.

Är man som jag ett stort fan av Europe så är detta ett solklart köp då det är en jättefin DVD att skylta med i samlingen. Och jag tror att det är ett av de största skälen till att denna DVD släpptes över huvud taget. Helt enkelt inte världens roligaste DVD utgåva, men fortfarande någonting som det trogne Europe-fanet inte får gå miste om.

En recension av Oscar Petersson, 2006-11-09



« Gå tillbaka