Artiklar

Welcome To The Party!

Ikväll, fredagen den 2:e februari, var det äntligen dags! Savage Heart skulle ha sitt releaseparty för plattan "come on in", på Sticky Fingers i Göteborg.

Foto: Sven Bergersjö
Som göteborgare, skribent på Swedenmetal och dessutom den som skrivit recensionen för plattan i fråga, hade jag verkligen fått ha något viktigt att göra om jag inte skulle dit.

Jag var mycket hoppfull. Skulle kvällens musik låta lika bra som på skivan? Eller skulle spelningen bli mer som den förra jag såg, under höstens turné?

Strax efter 21:15 trillade jag in på Sticky Fingers. Där såg tomt ut, knappt mer folk än ute på gatorna under fullmånen. Jag blev dyster till mods.

Men sen knallade jag ner i källaren, och där var det en annan visa. Fullt av folk överallt, och ännu fler kom det hela tiden. Överallt minglade bandmedlemmarna omkring och snackade med folk, sålde plattor och var på ett strålande humör. Naturligtvis snackade de även med mig. Jag tog fullt av bilder och kände mig på gott humör.

Efter ett bra tag där nere i källaren blev det dags. Jag tryckte dasspapper i öronen och ställde mig längst framme vid scenen för att få bra bilder. Det var jag inte ensam om, fullt med folk runt om mig hoppade omkring med likadana små digitalkameror.

Och där röjde det loss, hur grymt som helst! Musiken var i mina öron (som i och för sig var igenproppade med dasspapper) precis som den skulle. Och vilket liv! Vilket ös! Så mycket folk!

Det var förstås ett bra ställe med en bra scen och en bra publik, det hade varit mycket svårare att få ordning på spelningen utan det. Men framförallt var det ju bandet som gjorde vad de skulle.

Efter spelningen var det dags att dra ner i källaren igen och fortsätta festa, och framförallt att gratulera Savage Heart.

Det är inte ofta jag plockar fram plånboken för en skiva, men vid såna här tillfällen är det dags!

Vill man kika lite på hur kvällen var, finns en del av mina foton på Swedenmetals fotogalleri.

En artikel av Sven Bergersjö, 2007-02-03

Kommentarer
Inga kommentarer ännuLägg till kommentar

Kommentering avstängd.

« Gå tillbaka