Artiklar

Konserter i Göteborg 10/3

En väninna föreslog att vi skulle ut på stan, eftersom hon hade bekanta som skulle spela. En mycket bra idé, eftersom Swedenmetal alltid behöver fler foton i galleriet och fler artiklar.

Eftersom jag skulle in på spelningarna som skribent och fotograf, fick jag komma in "gratis". Men vad som förloras på karusellen ska återfås via gungorna, med andra ord tvingades jag att ta av mig min fräscha Metaljacka och betala för det nöjet.

Första gruppen som spelade i Musikens Hus 10/3 2007 (eller åtminstone första gruppen jag såg) var Saphira. Jag måste säga att jag var tveksam till detta, jag hade fått för mig att sångaren var en popstjärna och det kändes ganska konstigt att han skulle growla.


Foto:Sven Bergersjö

Jag hade fel, han growlade alldeles utmärkt och hela gruppen var allmänt skön. Det hade varit ännu skönare om de allihop hade haft kiltar och inte bara sångaren, som det var nu kändes det lite som om de inte riktigt hade samma stil allihop. Sångaren och basisten hade, som man kan se på mina bilder, riktigt långt hår som båda slängde hit och dit med hela tiden, men såväl trummisen som gitarristerna var korthåriga. Det var i och för sig bra på sätt och vis, eftersom det innebar att det gick att ta lätta bilder på åtminstone en av dem: Nämligen gitarristen med kort hår, som inte hoppade omkring och inte hade varken hår eller cymbaler framför sig...

Men jag klagar inte, hoppandet och headbangandet fick med sig publiken. En tjej märkte vad jag höll på med och ville följa med till Saphira efter deras spelning. De var tydligen hennes idoler trots att bandet är nytt. Men en seriös skribent drar inte med sig tjejer (såvida de inte är hans väninnor), så det blev inget med den saken.

I publikhavet träffade jag två hyfsat nya medlemmar i Göteborska Doombandet Nox Aurea, vilket var mycket intressant eftersom jag trodde att bandet bara hade två medlemmar. Vi snackade en hel del under stor del av kvällen.

Efter Saphira, som jag kommer att intervjua snart, kom Age of Fury. Personligen tyckte jag rentav att deras scenprestation var snäppet bättre än Saphiras, och jag fick en demo som kommer att recenseras här på Swedenmetal. Även Age of Fury finns att beskåda i vårt galleri.

Musikens Hus hade fler grupper som spelade, men vi fick gå efter Age of Fury för nästa grupp som var planerad att ta en koll på under kvällen var Spazmosity från Stockholm, ett döds/blackmetalband som spelar oerhört fort och dessutom melodiöst. Detta band skulle spela på Club Nocturnal, Restaurant Kreta. Det blev en ganska kort promenad dit och snart var vi framme, även där för att plocka av Metaljackan.

Klubben var tyvärr inte packad med besökare, kanske var kvällens band inte tillräckligt välkända. Men de göteborgare som gillar snabb blackmetal förlorade på detta, för Spazmosity visade sig vara en riktig fullpoängare, kvällens höjdpunkt. Bandmedlemmarna var totalt nerblodade, vilket man kan se på mina häftiga fotografier... Vad som gjorde att jag gillade dem var dock musiken. De hade ett helt eget sound, jag skulle gärna kalla det en egen genre: Storm Metal. Det var vad deras nyaste demo hette, en som jag ska recensera här på Swedenmetal.

Under pausen gick jag ut och snackade lite med Vindkall, en av skaparna till Nox Aurea, som stod därute rätt mycket och snackade med de två andra Nox Aurea-musikerna som jag träffade tidigare under kvällen. Så det blev mycket Nox Aurea-snack, och om en inte alltför avlägsen framtid kommer såväl recension och intervju om bandets första platta och om bandet i sig. På Swedenmetal finns också sedan tidigare en intervju med Vindkall, främst angående hans band Domgård och dess kommande demo.

Men det om det, under Lördagen 10/3 var det mest småsnack på gång och sedan spelningar för hela slanten.

Nästa och sista band som spelade på Club Nocturnal var Morbid Insulter, ett gäng som lät ungefär som Nifelheim. Hur de däremot såg ut, går naturligtvis även det att kolla upp på galleriet. Morbid Insulter var helt okej, men det band av dessa fyra som jag tyckte var sämst. Detta innebär att jag ger alla banden högt betyg och även tummen upp för större delen av kvällen.

Mina demoskivor ligger tyvärr i min väninnas handväska, eftersom jag ju inte kunde lägga dem i Metaljackans innerficka...

En artikel av Sven Bergersjö, 2007-03-14

Kommentarer
Inga kommentarer ännuLägg till kommentar

Kommentering avstängd.

« Gå tillbaka